Doktorandträff i Örebro 2024

Hej och välkomna på doktorandträff i Örebro!

Vi doktorander i matematikdidaktik i Örebro, tillsammans med SMDF bjuder i samband med MADIF in till en halvdags doktorandträff den 19 mars, som riktar sig till doktorander i matematikdidaktik. Vi hoppas att eftermiddagen kan öppna upp för nätverkande och relevanta samtal, och inte minst att vi får lära känna varandra inför MADIF och Matematikbiennalen, då vi fortsätter att hänga med varandra i flera dagar.

Doktorandträffen hålls på Congrego, en lokal  mitt emot Elite Stora Hotell där MADIF:s pleniföreläsning och konferensmiddag hålls efter doktorandträffen.

Träffen kan, om önskemål finns, hållas på engelska.

Vi har planerat följande innehåll:

11.30-12.30 Lunch på Paolos och möjlighet att bekanta sig med varandra

12.30-14.30 Pass 1 – presentation av oss själva. Därefter (ca 13.00) reflekterar Daniel Östberg, doktorand vid MDU, kring konsten att skriva en vetenskaplig artikel, och vi diskuterar tips och trix för att komma framåt i skrivprocessen.

14.30-15.00 Fika

15.00-16.30 Pass 2 – diskussionspass utifrån frågor som känns relevanta.

Lokal: Congrego, men vi ses vid entrén till Elite Stora Hotell.

Kostnad: Ingen deltagaravgift. Lunch och fika bjuder SMDF på. (Resa och ev. logi får det egna lärosätet bekosta.)

Anmälan: Anmäl ditt deltagande och ev. matallergier till frida.harvey@oru.se senast 12 mars.

Övrigt: Vi har ett starkt önskemål om att etablera ett aktivt nätverk för doktorander i matematikdidaktik – vi är varandras framtida kollegor, och de relationerna behöver vi börja (och fortsätta) odla! Vi har sedan förra nätverksträffen som var i Örebro i september -23 startat en Teamsgrupp och sammanställt en maillista med kontaktuppgifter till doktorander i matematikdidaktik vid svenska lärosäten för att kunna hålla kontakt och sprida information. Känn er välkomna att sprida informationen vidare till doktorander ni känner som ännu inte finns med i våra kanaler!

Varmt välkomna till Örebro!

Frida Harvey och Anna Sjödahl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *